1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spinazie-briestamppot

Spinazie-briestamppot

Door: planco

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kilo aardappels
zout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
250g brie
4 eetlepels boter
750g panklare verse spinazie
125ml crème fraîche
3 eetlepels grove mosterd


Verder heb je nodig


Pureestamper

Spinazie-briestamppot
Spinazie-briestamppot

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Pel en pers de knoflook.
Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken.

Bereidingswijze

Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche.
Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

Lekker met geroosterde cashewnoten



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top