Indische kip uit de oven

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009
  • Indische kip uit de oven

    Indische kip uit de oven

    Indische kip uit de oven

Extra malse en sappige kip uit de oven met een Indisch tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800g- 1000g kipdrumsticks
Zakje mix + braadzak voor Maggi braadstomen paprika
200 ml crème fraiche
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 408,00 kcal
Koolhydraten 1,45 g
Eiwitten 44,00 g
Vetten 24,90 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220ºC, heteluchtoven op 200ºC. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) in de Maggi ovenzak. Voeg de Maggi braadstomen kruidenmix en de crème fraiche toe. Verwijder het stickertje van de ovenzak. Maak de zak goed dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg wel dat er nog ruimte in de zak zit. Schud de zak voorzichtig zodat alles zich goed verdeeld.

Bereidingswijze

Leg de Maggi braadzak met de kip in een ovenschaal en zet deze op de onderste stand op een rekje in de oven en braad de kip in 60 minuten gaar.
Let op: schaal en zak zijn warm en bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Pak de ovenschaal met kip uit de oven. Prik een gat in de zak om de warme lucht vrij te laten. Knip de zak net onder het clipje door, terwijl u de bovenkant van de zak met een ovenwant vasthoudt. Doe de kip in de schaal.

Bron

www.braadstomen.nl

Serveertip

Serveer de kip met rijst gemengd met peulvruchten zoals doperwten, bruine bonen of kidneybonen en een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten