1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Slanke Spinazietaart

Slanke Spinazietaart

Door: jolijt

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009

Ingrediënten 4 personen


1 pak bladspinazie 450 gram (diepvries, ontdooid)
4 eieren
50 ml melk
1 bakje hüttenkäse (200 gram)
1 duobakje (been)hamreepjes
2 gesnipperde sjalotjes
1 pak bladerdeeg hartige taart (koelvers)
350 gram geschrapte worteltjes


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm

Slanke Spinazietaart
Slanke Spinazietaart
Slanke Spinazietaart
Slanke Spinazietaart

Snelle, slanke, goedkope en lekkere hartige taart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de deegplakjes ontdooien.
Laat de spinazie ontdooien.
Vet de springvorm in met een drupje olie of vloeibaar bak&braad

Bereidingswijze

Laat de spinazie uitlekken.
Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen)peper en zout
Roer de hüttenkäse, beenham, sjalotten en spinazie door het eimengsel.
Leg het deeg in de vorm en giet het ei-spinaziemengsel erin. Vouw het deeg dat over de rand uitsteekt terug over het mengsel.
Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

Serveertip

Serveren met rauwe worteltjes.
Ook koud lekker.

Per portie 465 kcal, 29 gram eiwit, 26 gram vet, 29 gram koolhydraten
Prijs per portie € 2,20

Bron

Allerhande nr. 7 2009



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolijt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top