Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo,

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009
  • Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo,

    Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo,

    Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo,

Paëlla, oorspronkelijk een Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht, bevat als bijzonderste hoofdingrediënten rijst, vis en schaaldieren en groenten. In deze variant gebruiken we couscous in plaats van rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine inktvisjes
100 g handgepelde garnalen
300 g mosselen
200 g verse erwten
1 sjalot
2 rode paprika
6 sneetjes chorizo
200 g grove couscous of pasta
5 dl bouillon
wat saffraan
boter
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Maak de inktvis schoon en was zorgvuldig. Geef kleine sneetjes in het vlees en snijd in reepjes. Kruid. Stoof zeer kort in wat boter
2. Kook of stoom de mosselen kort en haal uit de schelp. Bewaar de jus apart.
3. Kook de erwten beetgaar, plons nadien in ijswater. Doe samen met wat bouillon in de blender.
4. Schil de paprika, stoof met sjalot aan in wat olijfolie. Mix in blender.
5. Snijd 4 sneetjes chorizo in brunoise. Zet de andere in wat olijfolie op lage temperatuur op.
6. Kook de couscous gaar in gezouten water. Meng met wat olijfolie en weinig saffraan.
7. Plaats een cirkel op het bord, schik hierin alle ingrediënten met de garnalen wild door elkaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten