Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus
- Internationaal, Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 08-07-2009
Ingrediënten 4 personen
1 fles rode wijn (750 ml)1 sinaasappel, in plakken
1 vanillestokje, opengesneden
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
9 blaadjes witte gelatine
150 g suiker
400 g bramen
125 ml slagroom
1/4 liter vanillevla
Benodigdheden
puddingvorm inhoud ca. 1 liter ,mixerVoorbereiding
In pan (geen aluminium!) wijn met sinaasappel, vanillestokje, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 10 min. laten pruttelen. Gelatine ca. 5 min. weken in ruim koud water. Sinaasappel, kruiden en vanillestokje uit wijn verwijderen, vanillestokje bewaren. Suiker al roerend oplossen in warme wijn. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in wijn oplossen. Pan in bak met koud water zetten tot wijn geleiachtig wordt. Bramen erdoor scheppen
Bereidingswijze
In ingevette puddingvorm scheppen en in koelkast wijngelei in ca. 3 uur laten opstijven. Met mes merg uit vanillestokje schrapen en in kom doen. Slagroom en vanillevla toevoegen en alles met handmixer tot romige saus kloppen. Platte schaal op puddingvorm leggen, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden
Bron
ah
Serveertip
Vanillesaus erbij geven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties