Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2009
  • Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus

    Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus

    Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fles rode wijn (750 ml)
1 sinaasappel, in plakken
1 vanillestokje, opengesneden
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
9 blaadjes witte gelatine
150 g suiker
400 g bramen
125 ml slagroom
1/4 liter vanillevla
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
puddingvorm inhoud ca. 1 liter ,mixer

Voorbereiding

In pan (geen aluminium!) wijn met sinaasappel, vanillestokje, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 10 min. laten pruttelen. Gelatine ca. 5 min. weken in ruim koud water. Sinaasappel, kruiden en vanillestokje uit wijn verwijderen, vanillestokje bewaren. Suiker al roerend oplossen in warme wijn. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in wijn oplossen. Pan in bak met koud water zetten tot wijn geleiachtig wordt. Bramen erdoor scheppen

Bereidingswijze

In ingevette puddingvorm scheppen en in koelkast wijngelei in ca. 3 uur laten opstijven. Met mes merg uit vanillestokje schrapen en in kom doen. Slagroom en vanillevla toevoegen en alles met handmixer tot romige saus kloppen. Platte schaal op puddingvorm leggen, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden

Bron

ah

Serveertip

Vanillesaus erbij geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten