Citroenbavarois met bessen
- Frans,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 08-07-2009
Heerlijk fris nagerecht met zomerse bessen
Ingrediënten 25 personen
CitroentaartIngrediënten
melk ¼ liter
suiker 100 gram
dooiers 2
citroen extract
gelatine 8 gram
gekonfijte citroen 3
room ¼ liter
Benodigdheden
mixer, kom, koeling, puddingvormVoorbereiding
Citroen extract: gekonfijte schilletjes
3x gekookt, daarna verder garen.
De extract koud toevoegen anders gaat
het in schift.
Citoenschillen en julienne snijden in de citroensap confijten. Koud zetten
Gedeelte van de melk bij de gelantine toevoegen zodat deze oplost. Overige melk met de suiker aan de kiook brengen. Gelantine toevoegen, aan de kook brengen en af laten koelen.
Bereidingswijze
Ondertussen de vormen klaarzetten, slagroom opkloppen. Als de compositie goed is bi9j de slagroom voegen plus schilletjes. Afsmaken met citroenbrandewijn en in de vormen gieten. Blauwe bessen erop en koud zetten. Afgeleren met gelei.
Bron
eigen recept
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties