Citroenbavarois met bessen

  • Frans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2009

Heerlijk fris nagerecht met zomerse bessen

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
Citroentaart
Ingrediënten
melk ¼ liter
suiker 100 gram
dooiers 2
citroen extract
gelatine 8 gram
gekonfijte citroen 3
room ¼ liter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, kom, koeling, puddingvorm

Voorbereiding

Citroen extract: gekonfijte schilletjes
3x gekookt, daarna verder garen.
De extract koud toevoegen anders gaat
het in schift.
Citoenschillen en julienne snijden in de citroensap confijten. Koud zetten
Gedeelte van de melk bij de gelantine toevoegen zodat deze oplost. Overige melk met de suiker aan de kiook brengen. Gelantine toevoegen, aan de kook brengen en af laten koelen.

Bereidingswijze

Ondertussen de vormen klaarzetten, slagroom opkloppen. Als de compositie goed is bi9j de slagroom voegen plus schilletjes. Afsmaken met citroenbrandewijn en in de vormen gieten. Blauwe bessen erop en koud zetten. Afgeleren met gelei.

Bron

eigen recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten