Pasta met verse spinazie
- Italiaans,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-07-2009
Een snel, makkelijk en gezond recept, heerlijk in de zomer.
Deze variant is vegetarisch, maar het kan ook heel goed met kip of zalm
Ingrediënten
1 bakje pijnboompitjes, pasta naar keuze (geen spaghetti), 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1bakje kerstomaatjes of romaatjes, 1 zak verse spinazie, zout, peper, beetje Amora mayonaiseBenodigdheden
Hapjespan of koekenpan, pan voor pasta, snijplank, scherp mesVoorbereiding
Zet een pan water op met een snufje zout voor de pasta
Snipper het uitje en de knoflook, snijdt de tomaatjes doormidden, was de spinazie indien nodig
Bereidingswijze
Verwarm de hapjespan zonder olie
Rooster de pijnboompitjes op laag tot middelmatig vuur tot ze een beetje bruin kleuren
Leg de pijnboompitjes op een keukenpapiertje, snufje zout er over
Voeg de pasta met een scheutje olie toe aan het kokende water
Doe een scheutje olie in de nog warme hapjespan
Fruit het uitje op middelmatig vuur
Voeg de tomaatjes en de knoflook toe
Even warm laten worden en laten pruttelen op niet te hoog vuur
Scheur de (gewassen) spinazie in stukken en voeg ze toe aan de pan
Omscheppen en weer een handje toevoegen
Herhaal dit totdat je vind dat je voldoende spinazie hebt toegevoegd
Giet de pasta af als deze klaar is
Voeg het met aanhangend vocht toe aan de hapjespan
Even omscheppen, pijnboompitjes en verse peper er over
Opscheppen op een warm bord met een schepje Amora mayonaise ernaast
Serveertip
Een lekker glas witte wijn
Voor de visvariant kun je een moot zalm bakken in de oven en in stukjes toevoegen
Voor de vleesvariant kun je stukjes kipfilet bakken tijdens het uitjes fruiten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties