Pasta met verse spinazie

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-07-2009

Een snel, makkelijk en gezond recept, heerlijk in de zomer.

Deze variant is vegetarisch, maar het kan ook heel goed met kip of zalm

Deel dit recept

Ingrediënten
1 bakje pijnboompitjes, pasta naar keuze (geen spaghetti), 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1bakje kerstomaatjes of romaatjes, 1 zak verse spinazie, zout, peper, beetje Amora mayonaise
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of koekenpan, pan voor pasta, snijplank, scherp mes

Voorbereiding

Zet een pan water op met een snufje zout voor de pasta
Snipper het uitje en de knoflook, snijdt de tomaatjes doormidden, was de spinazie indien nodig

Bereidingswijze

Verwarm de hapjespan zonder olie
Rooster de pijnboompitjes op laag tot middelmatig vuur tot ze een beetje bruin kleuren
Leg de pijnboompitjes op een keukenpapiertje, snufje zout er over
Voeg de pasta met een scheutje olie toe aan het kokende water
Doe een scheutje olie in de nog warme hapjespan
Fruit het uitje op middelmatig vuur
Voeg de tomaatjes en de knoflook toe
Even warm laten worden en laten pruttelen op niet te hoog vuur
Scheur de (gewassen) spinazie in stukken en voeg ze toe aan de pan
Omscheppen en weer een handje toevoegen
Herhaal dit totdat je vind dat je voldoende spinazie hebt toegevoegd
Giet de pasta af als deze klaar is
Voeg het met aanhangend vocht toe aan de hapjespan
Even omscheppen, pijnboompitjes en verse peper er over

Opscheppen op een warm bord met een schepje Amora mayonaise ernaast

Serveertip

Een lekker glas witte wijn

Voor de visvariant kun je een moot zalm bakken in de oven en in stukjes toevoegen
Voor de vleesvariant kun je stukjes kipfilet bakken tijdens het uitjes fruiten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten