Macaronischotel met garnalen en knoflook

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2009
  • Macaronischotel met garnalen en knoflook

    Macaronischotel met garnalen en knoflook

    Macaronischotel met garnalen en knoflook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
5 el. olie
600 gr. elleboogjesmacaroni
300 gr. Noorse garnalen
1 tl. djahè
1 el. verse laos
1 tl. sambal
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten en het zaad uit de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de prei in de lengte door (niet helemaal, laat de onderkant intact), was deze goed en snijd hem in halve ringetjes.
Verhit de olie in een pan en laat hierin de knoflook, ui en prei aanzweten.
Kook intussen de macaroni in water met wat zout beetgaar.
Voeg de garnalen en paprika aan het uimengsel toe en laat het geheel nog ca. 5 min. garen.
Voeg de djahè, laos en sambal toe en laat dit nog ca. 1 min. zachtjes doorpruttelen.
Voeg de gekookte macaroni toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de macaronischotel in diepe borden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten