Gevulde gegrilde courgettes

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2009
  • Gevulde gegrilde courgettes

    Gevulde gegrilde courgettes

    Gevulde gegrilde courgettes

Heerlijk vegetarisch borrelhapje van gegrilde courgettes, gevuld met pesto-kaasmengsel en pistachenoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 courgettes
50 gr pistachenoten, schilletjes verwijderd
2 sjalotjes
1 vleestomaat
50 gram ricotta
50 gram parmezaan
2 el pesto
3 el olijfolie
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven met grill, koekenpan, keukengaren

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor op 200 graden
Snijd de courgettes in twee gelijke helften door de lengte
hol ze uit, hak het vruchtvlees grof
bestrooi de uitgeholde helften met zout en een beetje peper
rooster de pistachenoten in 1 el olijfolie, schep uit de pan en hak ze grof
fruit de sjalotten in 1 el olijfolie, bak daarna het vruchtvlees van de courgette een paar minuutjes mee
snijd de tomaat in kleine blokjes

Bereidingswijze

Schep de tomaat, ricotta, parmezaan en de pesto door het sjalotten-courgettemengsel en schep het in twee van de courgettehelften
zet de andere erbovenop en bind ze aan elkaar met keukengaren

Plaats de vastgebonden courgettes onder de grill, draai ze na een paar minuten om (zorg dat ze niet zwart verkleuren)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten