Ontbijtkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2009
  • Ontbijtkoek

    Ontbijtkoek

    Ontbijtkoek

Een heerlijke ontbijtkoek.
Aangepast aan mijn eigen smaak
Men moet het aantal personen invullen.
Anders kan je recept niet geplaatst worden.
Dit is zo onzinnig ! 
Heb er maar `n 1 bijgezet. Hi hi.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
375 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
halve theelepel van ieder kruid: kaneel, kardemom, koriander, gemberpoeder en
kruidnagel.
Snufje zout
50 gram bruine suiker
50 gr witte suiker.
150 gram vloeibare honing (of stroop)
200 ml melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een bakblik in (lengte 20 tot 28 center) met boter en meel.
Zeef het meel, het bakpoeder, de kruiden, het zout en de bruine suiker , witte suiker en
meng ze.
Roer er met een lepel de melk en de stroop of honing door.
Schep het deeg in het bakblik en bak de ontbijtkoek ongeveer 60 minuten.
Haal de koek direct na het bakken uit het bakblik en laat het afkoelen op
een taartrooster.

Serveertip

Variaties
Voeg naar wens verschillende ingrediënten toe aan het deeg zoals klein
kandijklontjes, noten of gedroogde vruchten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ing988 avatar
ing988 16-01-2016

Hoe heet moet de oven?

willeke-s avatar
willeke-s 03-02-2015

Hoi Moniquek1 Heb het aangepast. Ik heb wel bewust gekozen voor een harde buitenkant . Daar houden wij hier van. Als je dat niet wil, neem dan meer melk.En wat de koekkruiden betreft, proef even voordat je het beslag in de vorm doet. Ik werk meestal op eigen gevoel en proef dan even. Bedankt voor je reactie ! Groetjes Willeke.

moniquek1 avatar
moniquek1 30-01-2015

Heb je ontbijtkoek net gemaakt,weet alleen niet waneer je de witte suiker erin doet. mijn deeg was erg stevig net als brooddeeg. toen hij uit de oven kwam merkte ik dat de buitenkant hard was niet zoals bij een gekochten ontbijt koek maar met wat boter erop is hij erg lekker. Heb er koekkruiden ingedaan maar wist niet hoeveel dus 1 +1/2theel. groetjes Monique

moniquek1 avatar
moniquek1 23-01-2015

Heb je recept meegenomen, neem aan dat je het in een cake blik kan doen groetjes Monique

willeke-s avatar
willeke-s 29-03-2013

30 min. langer bakken ? Ik bak hem met een uurtje gaar en mooi vanbinnen en buiten. Ligt misschien aan wat voor oven je hebt.Groetjes Willeke.

ing988 avatar
ing988 29-03-2013

Voor de 3e keer gemaakt....nu met half donkerbruine basterdsuiker en half lichtbruine basterdsuiker....ik blijf bij de koek- en speculaaskruiden en heb er weer anijs bijgedaan....ZALIG weer. Wat ik wel merk is dat ik hem steeds bijna 30 min langer moet laten bakken om hem gaar te krijgen (niet klef aan de binnenkant) Maar dan heb je ook wat :P

ing988 avatar
ing988 01-03-2013

Erg lekker! Helaas geen kardemom in deze omgeving kunnen vinden, maar met koekkruiden en wat extra anijs hmmmmm Had al een ander recept van smulweb geprobeerd, maar deze wint met vlag en wimpel omdat het echt ontbijtkoek is.

Joycejune avatar
Joycejune 08-01-2013

Net gebakken, heerlijk van smaak.. Heb ipv de kruiden mijn potje koek en speculaaskruiden gebruikt. Daar zit dan ook nootmuskaat in. Ook heb ik de verhouding bruine suiker/gewone suiker iets aangepast. Met iets meer bruine suiker blijft hij wat `natter`. Al met al erg lekker en luchtig. Hij is van smaak iets anders dan de ontbijtkoek van bijv peynenburg, maar erg lekker! Dank je!

mikruud avatar
mikruud 06-07-2012

Kijk, dat is nou nog eens een leuk recept! 😊

nanchette avatar
nanchette 14-02-2011

Eindelijk, een goed recept voor ontbijtkoek! Bedankt! Groetjes uit Montreal, Canada. Nanchette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten