1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. RISOTTO MET GARNALEN EN ZALM

RISOTTO MET GARNALEN EN ZALM

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2009

Ingrediënten 4 personen


=1 CITROEN = 25 GR.BOTER = 1 UI GESNIPPERD =300 GRAM
LASSIE RISOTTORIJST = 5 DL.TUINKRUIDENBOUILLON (van
tabletten) =1 EETL.OLIJFOLIE = VERSGEMALEN PEPER,ZOUT.
=4 STUKKEN ZALKFILET A 100 GRAM = 150 GRAM GEPELDE
ROZE GARNALEN.


Verder heb je nodig


KOEKENPAN
KOOKPAN


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de citroen goed schoon onder stromend water, rasp de
gele schil dun af en pers de vrucht uit.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter en fruit de ui al omschappend ca. 5 min.
Schep de rijst erdoor en roer todat de korrels glazig zien.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en breng alles al
roerende aan de kook
2. Laat de risotto op een heel laag vuur in 25 min. gaar koken.
Bestrijk de zalm met olie en bestrooi met peper en zout.
Schep als de risotto gaar is de citroensap en garnalen erdoor.
Bak de zalm in een grillpan aan beide kanten bruin en net gaar.
3. Lekker met gekookte doperwtjes en worteltjes
Bestrooi de risotto en de vis met 2 eetl.fijngehakte peterselie.

Serveertip

Lekker erbij: Ijswater met een partje citroen, of wiite wijn,
Giacondi Grillo Sicilia (Droge Italiaanse wijn)

Bron

Copy;



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top