1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Penne met gorgonzola

Penne met gorgonzola

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-1999

Ingrediënten 2 personen


200 g penne rigate
2 sjalotjes
1/2 doosje cherrytomaatjes
45 g boter
1 el slagroom
100 g Mozzarella
100 g gorgonzola
8 blaadjes verse salie
zout


Verder heb je nodig


Braadpan
koekepan
2 ovenvaste borden


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Penne gaarkoken volgens de gebruiksaanweijzing. Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. Tomaatjes halveren. Mozzarella in plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

Bereidingswijze

In braadpan 30 g boter smelten en sjalot ca. 2 min zachtjes fruiten. Slagroom toevoegen. Mozzarella toevoegen en al roerend laten smelten. Penne door de saus roeren. Penne over de borden verdelen. Gorgonzola boven de penne verkruimelen en ca. 3 min. onder de grill laten smelten. Intussen in koekepan de rest van de boter verhitten. Tomaatjes met salieblaadjes ca. 1 miin. bakken. Borden uit de oven nemen en tomaatjes erover verdelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top