Kropsla met ei en spekjes

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren
125 gram spekrepjes
1 citroen, schoon geborsteld
5 el mayonaise
1 grote kropsla
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes.
bak 125 gram spekreepjes zachtjes knapperig bruin.
laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet.
Rasp de schil van een halve schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 eetlepels mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak.
Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken.
Meng de dressing oor de sla.
Bestrooi met spekjes en ei.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten