1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Polenta patat

Polenta patat

Door: iggy1

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2009

Ingrediënten 4 personen


125 gram polenta
0.5 liter melk
1/2 eetlepel heel fijngehakte verse rozemarijn
45 gram gemalen,verse parmezaanse kaas
versgemalen zeezout
olie om te frituren


Verder heb je nodig


Pan,platte schaal,frituurpan of wok.

Polenta patat
Polenta patat

Weer eens iets totaal anders dan aardappelen,rijst of pasta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook en voeg de polenta toe.Kook zoals aangegeven op de verpakking.
Meng er de rozemarijn en de parmezaan door.
Strijk de polenta glad in de platte schaal,1 cm dik.Leg er plasticfolie over en laat afkoelen.
Snij dit in frieten en bak die in olie van 180 graden C.
Bestrooi met het zeezout.

Serveertip

Lekker met een salade en gegrild vlees.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top