1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zalmpate

Zalmpate

Door: planco

  • Spaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2009

Ingrediënten 4 personen


1 geroosterde geroosterde paprika (pot uitgelekt)
100 gr gerookte zalmsnippers
250 gr verse zalmfilet
1 ei
125 ml creme freche
zout versgemalen peper
2 lente uitjes in smalle ringetjes
olie om in te vetten


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie braadslee staafmixer of keukenmachine

Zalmpate
Zalmpate
Zalm
Zalm
Zalmpate
Zalmpate

Lekker voor bij anderde tapas gerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden .Snijd de paprika in kleine stukjes .Snijd de gerookte zalm fijn en de verse zalm in stukjes.
Pureer de verse zalm met het ei en de creme freche in de keuken machine of met de staafmixer .Voeg zout en peper na smaak toe.

Bereidingswijze

Schep de paprika ,gerookte zalm en lente ui door de zalmpuree.vet een kleine cakevorm (ca een halve liter)in met olie en schep de zalmmassa erin.Dek de vorm af met aluminiumfolie.
Zet de vorm in een braadslee,schenk daar zoveel kokend water in dat de vorm voor de helft onder staat en schuif dit geheel in het midden van de oven .Laat de pate in ca 30 min gaar worden .
Neem de zalmpate uit de oven en laat hem afkoelen .Zet de pate ca.2 uur in de koelkast om op te stijven .

Serveertip

Stort de zalmpate op een platte schaal en snijd hem in plakken en die eventueel in stukken

Bron

Kook ook tapas



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top