Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-07-2009
Een heerlijk, simpel bbqgerecht door de combinatie van biefstuk en garnalen. Hou rekening met marineren: minimaal 1 uur maar kan ook al 1 dag van tevoren.
Ingrediënten 4 personen
1/2 zakje verse basilicum, 1/2 zakje verse koriander, 1 teentje knoflook, 6 el olijfolie, 2 biefstukken (à ca. 150 g), 12 gepelde rauwe gamba`s, 1 citroen in partjes, 4 metalen bbqspiesenBenodigdheden
staafmixer, 4 metalen barbecuespiesenVoorbereiding
Pel de garnalen en haal het darmkanaaltje eruit door de bovenkant over de hele lengte in te snijden en dan met de punt van het mes het zwarte kanaaltje eruit te trekken van voor naar achter. Pureer met de staafmixer de kruiden met de knoflook en olie. Snijd de biefstuk in 12 blokjes. Meng het vlees en de garnalen met de kruidenolie en zet ze afgedekt in de koelkast om minimaal 1 uur te marineren.
Bereidingswijze
Rijjg het vlees en de garnalen om en om aan de spiesen. Gril ze op een ingevet rooster op het vur in 4-6 minuten gaar e bruin (de garnalen moeten mooi roze ziijn). Bestrooi de spiesen met (fijn zee)zout en versgemalen peper.
Bron
Allerhande nr. 6 - 2008
Serveertip
Serveer ze met een partje citroen.
Laatste reacties
Lekker,surf en turf!Neem ik mee,dankjewel! Groetjes Irene.
Apart combinatie van biefstuk, garnalen en groene kruiden... zal het proberen Bedankt![br] Deon.