Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2009

Een heerlijk, simpel bbqgerecht door de combinatie van biefstuk en garnalen. Hou rekening met marineren: minimaal 1 uur maar kan ook al 1 dag van tevoren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 zakje verse basilicum, 1/2 zakje verse koriander, 1 teentje knoflook, 6 el olijfolie, 2 biefstukken (à ca. 150 g), 12 gepelde rauwe gamba`s, 1 citroen in partjes, 4 metalen bbqspiesen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, 4 metalen barbecuespiesen

Voorbereiding

Pel de garnalen en haal het darmkanaaltje eruit door de bovenkant over de hele lengte in te snijden en dan met de punt van het mes het zwarte kanaaltje eruit te trekken van voor naar achter. Pureer met de staafmixer de kruiden met de knoflook en olie. Snijd de biefstuk in 12 blokjes. Meng het vlees en de garnalen met de kruidenolie en zet ze afgedekt in de koelkast om minimaal 1 uur te marineren.

Bereidingswijze

Rijjg het vlees en de garnalen om en om aan de spiesen. Gril ze op een ingevet rooster op het vur in 4-6 minuten gaar e bruin (de garnalen moeten mooi roze ziijn). Bestrooi de spiesen met (fijn zee)zout en versgemalen peper.

Bron

Allerhande nr. 6 - 2008

Serveertip

Serveer ze met een partje citroen.

Laatste reacties

iggy1 avatar
iggy1 04-07-2009

Lekker,surf en turf!Neem ik mee,dankjewel! Groetjes Irene.

deonart avatar
deonart 04-07-2009

Apart combinatie van biefstuk, garnalen en groene kruiden... zal het proberen Bedankt![br] Deon.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten