Spaanse empanada`s

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

  • Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

  • Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

    Spaanse empanada`s

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine groene paprika, in blokjes
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
250 g rundergehakt
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 eetl. bloem
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. rozijnen
2 eetl. geschaafde amandelen
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei
1 eetl. melk (Melkan)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 272,96 kcal
Koolhydraten 20,61 g
Eiwitten 9,52 g
Vetten 16,51 g

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verhit de olie en bak hierin ui, knoflook, paprika en Spaanse peper. Voeg het gehakt, de komijn, de bloem en de paprikapoeder toe. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en voeg dit samen met de rozijnen en de amandelen toe. Laat het mengsel afkoelen. Steek, bijvoorbeeld met een bordje, van de deeglapjes rondjes van maximaal 10 cm.

Bereidingswijze

Leg de afgekoelde vulling op één helft van de deeg­rondjes en maak de randen met water vochtig. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen op elkaar; plet ze even­tueel iets met een vork. Bestrijk de boven­kant met 1 ei, losgeklopt met melk. Prik met een vork de bovenkant van de deegflappen in, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de empanada`s in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Bron

allerhande

Serveertip

lekker met krieltjes en een salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke

Doorsturen

Home Recepten