
1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine groene paprika, in blokjes
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
250 g rundergehakt
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 eetl. bloem
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. rozijnen
2 eetl. geschaafde amandelen
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei
1 eetl. melk (Melkan)
Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verhit de olie en bak hierin ui, knoflook, paprika en Spaanse peper. Voeg het gehakt, de komijn, de bloem en de paprikapoeder toe. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en voeg dit samen met de rozijnen en de amandelen toe. Laat het mengsel afkoelen. Steek, bijvoorbeeld met een bordje, van de deeglapjes rondjes van maximaal 10 cm.
Leg de afgekoelde vulling op één helft van de deegrondjes en maak de randen met water vochtig. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen op elkaar; plet ze eventueel iets met een vork. Bestrijk de bovenkant met 1 ei, losgeklopt met melk. Prik met een vork de bovenkant van de deegflappen in, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de empanada`s in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met krieltjes en een salade
Allerhande
Leentje_Leendert 25-09-2019
.
ayetoooh 12-08-2009
Heb ze vandaag uitgeprobeerd, maar vond ze een beetje flauw... Ga ze zeker nog een keer maken maar dan neem ik wel wat meer van de kruiden
lucretiab 05-08-2009
Zojuist je recept uitgeprobeerd en ik vind ze heerlijk. Dit ga ik zeker vaker maken, hartelijk dank,
Lucretia