1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peper
  5. Spaanse peper
  6. Spaanse empanada`s

Spaanse empanada`s

Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
Spaanse empanada`s
  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2009
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 10 personen


1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine groene paprika, in blokjes
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
250 g rundergehakt
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 eetl. bloem
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. rozijnen
2 eetl. geschaafde amandelen
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei
1 eetl. melk (Melkan)


Add to JUMBO shopping list

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verhit de olie en bak hierin ui, knoflook, paprika en Spaanse peper. Voeg het gehakt, de komijn, de bloem en de paprikapoeder toe. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en voeg dit samen met de rozijnen en de amandelen toe. Laat het mengsel afkoelen. Steek, bijvoorbeeld met een bordje, van de deeglapjes rondjes van maximaal 10 cm.

Bereidingswijze

Leg de afgekoelde vulling op één helft van de deeg­rondjes en maak de randen met water vochtig. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen op elkaar; plet ze even­tueel iets met een vork. Bestrijk de boven­kant met 1 ei, losgeklopt met melk. Prik met een vork de bovenkant van de deegflappen in, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de empanada`s in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met krieltjes en een salade

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top