fruitsalade extra fris
- 60-120 min.
Heerlijke fruitsalade die door toevoeging van munt een extra frisse smaak krijgt. Past uitstekend als bij- of nagerecht voor een gezellige bbq-avond. Snel en makkelijk van te voren te maken en dan gewoon een tijdje in de koelkast om heerlijk koud te worden en de munt erin te laten trekken. Het is gewoon een heerlijke smaaksensatie.......
Ingrediënten 8 personen
- blik ananas ( van ongeveer 600 gr. )- blik manderijntjes ( van ongeveer 300 gr. )
- 2 appels
- 500 gr. aardbeien
- 200 gr. pitloze witte druiven
- 1 galia meloen
- 7 blaadjes munt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 162,99 kcal |
Koolhydraten | 35,42 g |
Eiwitten | 2,04 g |
Vetten | 0,34 g |
Benodigdheden
grote kom , schilmesje, snijplank, vergiet
Voorbereiding
- giet het sap van het blik ananas in een grote kom en bewaar, snij de ananas in blokjes
- giet het blik manderijntjes in een vergiet en laat uitlekken
- schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes
- was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze doormidden
- verwijder de schil en pitjes van de galiameloen en snij de meloen in blokjes
- de druiven afspoelen
Bereidingswijze
- voeg al het fruit nu bij het ananassap en schep voorzichtig door elkaar
- snij de muntblaadjes fijn en schep deze door het fruit heen
- zet de kom zeker voor een uur in de koelkast zodat de munt erin kan trekken en het fruit koud kan worden
Bron
eigen recept