Bananenjam of -marmelade

  • Nederlands, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009
  • Bananenjam of -marmelade

    Bananenjam of -marmelade

    Bananenjam of -marmelade

Bananenjam met citroen en rum. Zalig!!! Lekker op pannenkoeken en ook op een broodje. Ik doe af en toe een lepel door de fruitsalade

Deel dit recept

Ingrediënten
1200 gram rijpe bananen
3 citroenen
geleisuiker voor halfzoete jam (1:2)
scheutje rum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3656,40 kcal
Koolhydraten 847,05 g
Eiwitten 14,76 g
Vetten 4,19 g
Benodigdheden
grote pan
schone jampotjes

Voorbereiding

Pel de bananen en snij deze in kleine stukjes of stamp ze fijn met een stamper (geen puree)
Pers de citroenen uit en haal het overgebleven vruchtvlees uit de citroenen.

Bereidingswijze

Banaan, citroensap en citroenvruchtvlees wegen. Afhankelijk van het gewicht de hoeveelheid geleisuiker toevoegen. (bij gewone geleisuiker het gewicht van de bananen etc.; bij 1:2 de helft van het totale gewicht).
Voeg de geleisuiker toe. Breng alles aan de kook. Volg de aanwijzingen op het pak geleisuiker. Doe een druppel jam op een koud dekseltje van het jampotje. Je ziet dan of de jam begint te geleren (niet wegloopt!). Is de jam nog vloeibaar dan nog even doorkoken.
Vul de jampotjes met de jam. Zet ze plm. 5 minuten op hun kop. Laat afkoelen en dan lekker smullen!

Serveertip

Lekker op een broodje, pannenkoek of beschuitje.
Ook lekker is een handje rozijnen door de bananenjam.!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten