1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bananenjam of -marmelade

Bananenjam of -marmelade

  • Nederlands, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009

Ingrediënten


1200 gram rijpe bananen
3 citroenen
geleisuiker voor halfzoete jam (1:2)
scheutje rum


Verder heb je nodig


Grote pan
schone jampotjes

Bananenjam of -marmelade
Bananenjam of -marmelade

Bananenjam met citroen en rum. Zalig!!! Lekker op pannenkoeken en ook op een broodje. Ik doe af en toe een lepel door de fruitsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de bananen en snij deze in kleine stukjes of stamp ze fijn met een stamper (geen puree)
Pers de citroenen uit en haal het overgebleven vruchtvlees uit de citroenen.

Bereidingswijze

Banaan, citroensap en citroenvruchtvlees wegen. Afhankelijk van het gewicht de hoeveelheid geleisuiker toevoegen. (bij gewone geleisuiker het gewicht van de bananen etc.; bij 1:2 de helft van het totale gewicht).
Voeg de geleisuiker toe. Breng alles aan de kook. Volg de aanwijzingen op het pak geleisuiker. Doe een druppel jam op een koud dekseltje van het jampotje. Je ziet dan of de jam begint te geleren (niet wegloopt!). Is de jam nog vloeibaar dan nog even doorkoken.
Vul de jampotjes met de jam. Zet ze plm. 5 minuten op hun kop. Laat afkoelen en dan lekker smullen!

Serveertip

Lekker op een broodje, pannenkoek of beschuitje.
Ook lekker is een handje rozijnen door de bananenjam.!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top