Een kazachstaanse rijstschotel
Olie verwarmen in grote pan. Hierna de fijngesneden uien lichtbruin bakken, waarna het schapenvlees kan worden toegevoegd. Zodra het vlees lichtbruin is gekleurd de geraspte wortel erbij en zout en peper naar smaak toevoegen. Hierna de gewassen witte rijst erop leggen, water toevoegen (1 1/2 kop op 1 kop rijst), aan de kook brengen en prik er gaatjes in met een vork zodat de olie zich kan mengen met de rijst. Zodra het kookt, kunnen de abrikozen of appels erop gelegd worden. Het vuur laag zetten, deksel op de pan en dan dan zonder roeren een uur laten sudderen. Na een uur pan van het vuur halen en het tien minuten laten staan. Hierna alles gelijkmatig door elkaar roeren en opdienen maar.
Neem er een lekkere frisse salade van tomaat en komkommer bij bijvoorbeeld.
Eventuele variaties;
neem i.p.v. schapevlees; kip, kalkoen,eend of fazant.
neem i.p.v. abrikozen of appels; 100 gr rozijen en 150 gr kikkererwten, en een theelepel dille.