pittige salade
- Nederlands, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-07-2009
Ingrediënten 10 personen
2 blikken kidneybonen (á 425ml)2 blikken maïs (á 425ml)
2 bosjes lente-ui
1 ijsbergsla
1 grote ui
500 ml chilisaus
8 el azijn
6 el olie
zout en peper
suiker
200g kaas
1 zakje frietchips naturel (100g)
Bereidingswijze
Spoel de bonen kort af.
Laat de bonen en de maïs uitlekken.
Was de lente-ui en de sla.
Snijd ze beide heel fijn.
Pel en snipper de ui.
Roer de chilisaus,de ui,de azijn en de olie door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en wat suiker.
Rasp de kaas grof.
Mix de voorbereide ingrediënten door elkaar.
Strooi defrietsticks er vlak voor het serveren overheen.
Bron
koken&genieten
Serveertip
heerlijk bij een stukje gegrild vlees,maar
ook als maaltijdsalade te gebruiken,maar dan niet voor 10 pers.
Laatste reacties
Het moet geen 500ml Chili saus zijn maar 50 ml !
Hallo Arjen, ik gebruik Chili saus sweet van het merk Go-Tan,maar doe voorzichtig met de hoeveelheid.wij vonden het vrij pittig.
welke chili saus gebruik jij gr arjen jongsma