1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse salade met rauwe ham en artisjokharten

Italiaanse salade met rauwe ham en artisjokharten

Door: pwiggers

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009

Ingrediënten 4 personen


50 gram rucola of andere pittige sla
200 gram goede rauwe ham (liefst Parmaham of Serranoham)
1 potje gemarineerde artisjokharten (liefst merk Sacla)
3 eetlepels pijnboompitten
plm. 100 gram Pecorinokaas of Parmezaanse kaas (stukje)
DRESSING
1 flinke eetlepel wittewijn-azijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
2 theelepels vloeibare honing
1 theelepel oregano
versgemalen peper


Verder heb je nodig


Dunschiller of kaasschaaf of grove rasp

Zomer 2012 weer een succes!
Zomer 2012 weer een succes!
Italiaanse salade met rauwe ham en artisjokharten
Italiaanse salade met rauwe ham en artisjokharten

Een heerlijke zomerse salade!! Echt verrukkelijk is de combinatie van de rauwe ham met de zachte smaak van de artisjokharten. Een toppertje bij ons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de sla en zorg dat deze goed droog is.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schaaf de kaas in dunne schijfjes of rasp de kaas op een grove rasp.
Laat de artisjokharten uitlekken en snij deze in vieren.
Maak de dressing door bovengenoemde ingrediƫnten goed door elkaar te kloppen.

Bereidingswijze

Leg in het midden van het bord een hoopje sla.
Leg de plakken ham hier rond om heen.
Verdeel de artisjokharten en de geroosterde pijnboompitten over de ham.
Strooi de kaas erover.

Serveertip

Heerlijk met warme ciabatta



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top