1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Heerlijke romige koolrabisoep

Heerlijke romige koolrabisoep

Heerlijke romige koolrabisoep
Heerlijke romige koolrabisoep
Heerlijke romige koolrabisoep
Heerlijke romige koolrabisoep
  • Duits, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009

Koolrabi is een groente die in Nederland niet zo vaak gegeten wordt. Toch is het een heerlijke zachte groente, die zeker in zijn recht komt in deze verrukkelijke soep. Wij vonden het erg lekker. Ik heb de soep inmiddels al 2x gemaakt en hij komt zeker vaker op ons programma.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


800 gram koolrabi
2 sjalotjes of een kleine ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
1 flink glas witte wijn
2 groentebouillontabletten
100 ml slagroom of crème fraiche
zout, peper
1/2 eetlepel citroensap
eventueel wat kervel of peterselie om te garneren


Verder heb je nodig


Staafmixer

Bereidingswijze

Olie verhitten en hierin de sjalotsnippers en knoflook zachtjes glazig lasten worden (niet bruin!). Koolrabi toevoegen en even zachtjes meebakken.
Afblussen met de witte wijn.
Room en zoveel water toevoegen dat de koolrabi net onder staat. Bouillontabletten toevoegen en soep aan de kook brengen.
Met deksel op de pan op een lage warmtebron plm. 30 minuten koken.
Soep met de staafmixer pureren.
Als de soep te dik is nog wat water toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en citroensap.

Serveertip

Garneren met geknipte peterselie of kervel.
Lekker met crostini met geitenkaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top