Pesto Pasta Salade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009

Een zomers recept. Mijn man en ik hebben vaak in de zomer niet zo`n zin in bourgondisch eten en samen verzinnen we dan lekkere salades, om licht maar ook gezond te kunnen dineren.

(Salade kan natuurlijk ook zonder kip geserveerd worden, wij eten het ook vaak vegetarisch)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 150 gr rucola melange
* 1 potje pesto
* 125 ml cremefraiche
* 300 gr pasta
* 2 st mozzarella
* 1 bakje cherry tomaten
* 1 st komkommer
* 250 gr kipfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slakom, pan voor de pasta. grillpan of anders een gewoon pan om de kip in te bakken

Voorbereiding


Doe 4 el olijfolie in een kom en doe hier 3 el pesto, wat zwarte peper, en een klein beetje knoflookpoeder doorheen. Snijd de kip in blokjes (niet te klein) en doe deze bij de pestomarinade. Goed omscheppen, extra lekker als je het een dag van te voren in de marinade zet, maar dit is niet noodzakelijk

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Giet het hierna af en spoel het om in koud water.

Voor de dressing van de sla: 3 el pesto en 1 el cremefraiche mengen (bepaal zelf in welke mate je wilt dat de pesto aanwezig is in de salade. Sommige mensen willen bij iedere hap pesto proeven anderen houden het liever mild). Doe de melange erbij en als de pasta klaar is deze er ook doorheen scheppen tot de dressing goed door de salade zit.

Snijd de tomaatjes door de helft en snijd de komkommer in plakjes.

Schep op ieder bord de pasta salade. (Bedenk je dat dit de bodem van de salade is. Bedek daarpom slechts de oppervlakte van het bord, hele bergen sla is onhandig eten en oogt minder aantrekkelijk).

Verdeel de komkommer over de borden. Leg het in een rondje, zodra het rondje vol is weet je dat er genoeg komkommer op ligt, laat het midden altijd vrij. Verdeel nu de tomaatjes, 6 halfjes per bord is voldoende. Snijd de mozzarella in plakjes. Grote plakjes door de helft.

En leg deze om en om op de komkommer. (steeds 1 komkommer niet en dan weer wel). Strooi over de hele salade wat zwarte peper.

Inden je een grilplaat hebt de kip grillen, lang genoeg om het gaar te maken. (ik blijf er altijd bij staan, het hoeft er echt maar heel eventjes op.) Wanneer je het bakt, verhit de pan en doe de kipjes in de pan. Op hoogvuur aanbakken, daarna op laag vuur zorgen dat het gaar wordt. (Ik heb een hekel aan droge kip en snijd gewoon een stukje kip aan die ik dan in de gaten houd, zodra je met je spatel een stukje kan halveren is het gaar.) Verdeel de kip over de borden, leg sommige stukjes op de mozzarella dan smelt het lekker.

Bron

Helemaal zelf

Serveertip

Wederom met grote eters een stokbroodje erbij, heerlijk met een droge witte wijn

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten