Turkse brood zelf bakken
- Multi-cultureel, Brood
- 60-120 min.
Deze brood is natuurlijk niet hetzelfde als de brood die jij bij een Turkse winkel kopen, maar met de krokant gebakken kummel en sesamzaad erover is dit een heel lekker alternatief met echt zon gevulde aroma`s.
Ingrediënten
2 e droge gistkorrels uit een pakje125-150 ml lauwwarm water (elk bloem is weer anders en neem meer of minder water op, deze deeg moet een zachte deeg vormen)
500 g bloem
1/2 t zout
1 eigeel, om te bestrijken
1 t suiker om te bestrijken
1 t olijfolie om te bestrijken
3 e water om te bestrijken
2 t sesamzaad om te bestrooien
1 t zwarte kummel om te bestrooien
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1911,53 kcal |
Koolhydraten | 363,02 g |
Eiwitten | 71,39 g |
Vetten | 14,82 g |
Bereidingswijze
1. Doe bloem op een werkvlak en maak bloem luchtig met vingertoppen.
2. Maak in midden een kuil en strooi gist op rand van bloem de gist.
3. Doen lauwwarm water in kuil en werk bloem van midden uit door water tot alle water is geabsorbeerd.
4. Voeg zout toe een kneed deeg tot een elastische massa. (zo 10 -15 min.)
5. Leg deeg met plastiek bedekt op warm plaats voor 30 min. tot het verdubbelt is.
6. Vorm 2 ronde platte broden waarvan de randen iets dikker moeten zijn dan het midden.
7. Leg broden op een ingevette bakplaat
8. Maak een vinger nat en trek met de wijsvinger regelmatige kuilen in het deeg, zodat een ruitpatroon ontstaat.
9. Meng het eigeel, de suiker, de olijfolie en het water.
10. Bestrijk het brood ermee en bestrooi het brood met de kummel en de sesamzaad.
11. Laat het nogmaals 15 minuten rijzen.
12. Bak het broden in een voorverwarmde oven van 225 -230*C, 20 - 30 min, tot het brood goudkleurig is.
Serveertip
Deze brood eet jij direct naar bakken. (wel even laten koud worden naar bakken)