Stroganof met paddestoelen

  • Grieks, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2009
  • Stroganof met paddestoelen

    Stroganof met paddestoelen

    Stroganof met paddestoelen

Stroganof met gemengde paddestoelen voor een vleesloze dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie.
1 eetlepel zachte mosterd .
150 ml groente bouillon.
1 eetlepel meel.
450 gr gemengde paddestoelen of champignons.
1 theelepel thijm bladren fijn gesneden.
2 theelepels peterselie fijn gesneden.
3 uien fijn gesneden.
3 teentjes knoflook geperst.
175 ml witte wijn.
300 gr smeerkaas zonder vet.
1/2 theelepel zoete paprika.
zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan
snijplank
mes

Voorbereiding

Verhit de olie in de koekepan en sauteer de ui en de knoflook (af en toe roeren) ca 10 min op lage hitte tot de ui zacht en glazig is.
Voeg 3 eetlepels bouilon toe en het meel, roeren tot er een gladde dikke massa ontstaat.

Bereidingswijze

Doe de paddestroelen, de thijm en de paprika in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe, de rest van de bouilon en de wijn.
Kook 5 min blijf roeren en voeg de mosterd toe, kook nog 5 minuten en neem de pan van het vuur.
Roer de smeerkaas erdoor en de peterselie.
Direct serveren.

Bron

Oma Grisa

Serveertip

Serveer met makaroni of rijst.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 28-09-2009

Hallo Michel. Oma Grisa is vast een onuitputtelijke bron geweest om vanuit de Nederlandse keuken naar de Griekse te gaan. Ook dit recept ziet er weer heerlijk uit. Heb het in mijn kookboek gezet; ik kan niet alles tegelijk proberen, maar het komt er zeker van. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten