1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Champignon-Lasagne

Champignon-Lasagne

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-1999

Ingrediënten 6 personen


225g gekookte spinazie - zout - peper - 350g verse lasagne of 225g gedroogde lasagne - 900g gemengde champignons - 125g boter of margarine - 2 eetlepels citroensap - 75g bloem - 600 ml melk - 600 ml groentenbouillon - gemalen muskaatnoot - 2 grote teentjes look, geperst - 175g geraspte Gruyere - 50g vers broodkruim



590 kcal/portie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien nodig de gedroogde lasagneblaadjes voorkoken.

Bereidingswijze

Laat de spinazie uitlekken en hak hem fijn. - Snijd de champignons in stukjes (de kleintjes kan je heel laten). Verwarm de helft van de boter of margarine in een pan en voeg de champignons en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de champignons 4 tot 6 minuten koken. Verwijder de champignons uit de pan met een schuimspaan. Laat het achtergebleven nat doorkoken tot al het sap verdampt is en er enkel vet achterblijft in de pan. - Verwarm de rest van de boter of margarine in dezelfde pan. Roer de bloem erdoor. Leng al roerende aan met de melk en het bouillon, tot je een gladde saus bekomt. Kruid de saus met muskaatnoot. Roer de look, de spinazie en de helft van de kaas erdoor en laat nog even doorkoken. - Lepel een beetje van de saus in een ingevette ovenschotel. Bedek met lasagneblaadjes. Vervolg laag om laag en eindig met een allesbedekkende laag saus. Strooi de rest van de kaas en de broodkruimels erover. - Bak in de oven op 200:C gedurende 45-60 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greet


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greet
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top