Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Trifle met peer en perzik

Trifle met peer en perzik

Door: planco

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gram mascarpone
40 gram poedersuiker
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt
6 eetlepels sinaasappelsap
1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden
4 of 6 halve perziken in partjes


Verder heb je nodig


4 hoge glazen

Trifle met peer en perzik
Trifle met peer en perzik

Een heerlijk nagerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem 4 hoge glazen en verdeel hier de verkruimelde bitterkoekjes over. Verdeel daarover de sinaasappelsap.
Klop de mascarpone, de poedersuiker en geraspte sinaasappelschil luchtig en verdeel de helft over de 4 glazen.

Bereidingswijze

Leg hierop de in parten gesneden peer en stukjes perzik. Schep daarop de rest van de mascarpone en zet de trifle in de koelkast. Ongeveer 1/2 uur om de smaak in te laten trekken.

Serveertip

Garneer voor het opdienen de trifle met nog wat stukjes perzik en / of bitterkoekjes.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top