ouderwetse stooflappen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-07-2009

Heerlijke sucadelappen gestoofd met een saus met peperkoek.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2-3 sucadelappen
boter
1-2 teentjes knoflook
1 ui
mosterd (zelf gebruik ik grove mosterd)
peper en zout
runderboullion (bijvoorbeeld van boullionblokje)
plakken peperkoek (kandijkoek maakt het iets zoeter)
scheutje azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan

Bereidingswijze

Peper en zout op sucadelappen doen.
Sucadelappen insmeren met mosterd.
Boter in pan doen en sucadelappen aan beide zijde aanbraden.
Ondertussen ui en knoflook fijn snijden.
Ui en knoflook toevoegen aan sucade en even mee braden.
Runderboullion toevoegen (hoeveelheid; sucade moet volledig onderstaan)
Scheutje azijn toevoegen (azijn zorgt er voor dat het stoofproces iets versnelt wordt)
Plakken peperkoek in pan leggen (dit valt vanzelf uit een en zorg voor een smaakvolle en donkere saus)
En dit alles een ongeveer 2 uur laten stoven (tijd afhankelijk van dikte sucade) met deksel op de pan. Sucade een paar keer omdraaien gedurende de stooftijd. Wanneer het vlees uiteen valt is het klaar.

Bron

Mijn man, de slager!

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en verse groente

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

WilmaKuiters avatar
WilmaKuiters 22-12-2015

Geweldig recept! Heerlijk die kruidkoek!

starcopy avatar
starcopy 07-10-2012

Met stampot rauwe andijvie is het anders ook erg lekker. Vandaag gemaakt en het was een succes, dank je.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten