gevulde cherrytomaat met serrano-ham

  • Frans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-07-2009

Een hartige bonbon.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor 10 amuses/borrelhapjes.
• 10 cherry tomaatjes
• 10 dunne plakjes serranoham
• 2 el pompoenpitten
• 80 g boursin.nl/producten/boursin-knoflook-en-fijne-kruiden.html/">Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden
• 10 prikkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Een koekenpan met dikke bodem heet laten worden en de pompoenpitten hierin roosteren. Als de pompoenpitten geur gaan afgeven, uit de pan nemen en op een bordje laten afkoelen.

2. Was de tomaatjes en ontdoe ze van het bovenste kapje. Wikkel om iedere tomaat een plakje Serrano-ham en zet ze vast met prikker. Met een theelepeltje Boursin roomkaas verdelen over de tomaatjes en garneren met geroosterde pompoenpitten.

TIP: Vervang de pompoenpitten door pijnboom- of zonnebloempitten.

Bron

Boursin.nl

Serveertip

Lekker met witte wijn. Durft er iemand een Fino of Manzanilla als aperitief te schenken, zon heerlijke beendroge sherry. Of zullen we het toch maar bij een droge, altijd feestelijke Cava houden?

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

loesykooktook avatar
loesykooktook 26-02-2012

Ziet er super leuk uit en lekker makkelijk! Een echt succes. Bedankt!

jaani avatar
jaani 28-12-2010

Lekker hapje! Makkelijk te maken . Heb het met kerst op een amuse lepel geserveerd. bedankt voor dit receptje. Groeten, Marijke

debby020978 avatar
debby020978 30-06-2010

Bedankt voor het recept, het is een erg lekker borrelhapje! Grtz. Debby

brunnen avatar
brunnen 31-08-2009

Een heerlijk en apart recept. Het was zeer in trek bij mijn gasten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten