1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. gevulde cherrytomaat met serrano-ham

gevulde cherrytomaat met serrano-ham

Door: boursin

  • Frans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-07-2009

Ingrediënten 10 personen


Voor 10 amuses/borrelhapjes.
• 10 cherry tomaatjes
• 10 dunne plakjes serranoham
• 2 el pompoenpitten
• 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden
• 10 prikkers


gevulde cherrytomaat met serrano-ham
gevulde cherrytomaat met serrano-ham

Een hartige bonbon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Een koekenpan met dikke bodem heet laten worden en de pompoenpitten hierin roosteren. Als de pompoenpitten geur gaan afgeven, uit de pan nemen en op een bordje laten afkoelen.

2. Was de tomaatjes en ontdoe ze van het bovenste kapje. Wikkel om iedere tomaat een plakje Serrano-ham en zet ze vast met prikker. Met een theelepeltje Boursin roomkaas verdelen over de tomaatjes en garneren met geroosterde pompoenpitten.

TIP: Vervang de pompoenpitten door pijnboom- of zonnebloempitten.

Serveertip

Lekker met witte wijn. Durft er iemand een Fino of Manzanilla als aperitief te schenken, zon heerlijke beendroge sherry. Of zullen we het toch maar bij een droge, altijd feestelijke Cava houden?

Bron

Kijk voor nog meer heerlijke recepten op Boursin.nl



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boursin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top