Aardbeien en perzikenmousse met mascarpone

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-06-2009
  • Aardbeien en perzikenmousse met mascarpone

    Aardbeien en perzikenmousse met mascarpone

    Aardbeien en perzikenmousse met mascarpone

Heel erg lekker, super gezond en nog gemakkelijk te maken ook. De combinatie van aardbeien en perziken is heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardbeien - 1 eetlepel citroensap - 2 rijpe perziken - 3 zakjes vanillesuiker - mespunt zout (verhoogt de smaak van het fruit) - 100 gram mascarpone of creme fraiche - eventueel wat citroenmelisse voor de versiering
En voor wie het lekker vindt een scheutje likeur door de vruchtjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien wat kleiner.
Schil de perziken, vewijder de pit en snij de perziken in kleine stukken.

Bereidingswijze

Pureer de aardbeien met het citroensap, 2 zakjes vanillesuiker en een mespuntje zout.
Pureer daarna de perziken met 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout.
Verdeel eerst de aardbeienmousse over de glazen. Daarna de perzikenmousse erover verdelen. Garneren met een toefje mascarpone of creme fraiche en eventueel wat citroenmelisse.

Bron

eigen recept.

Serveertip

Lekker na een dinertje of de barbecue.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vonn61 avatar
vonn61 15-07-2009

lekker receptje, voor deze zomer een blijvertje. Groetjes Von

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten