Gemarineerde schouderkarbonades met spitskool
- Frans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-06-2009
Ingrediënten 4 personen
• 4 schouderkarbonades• 400 g spitskool
• 4 plakjes ontbijtspek
• 2 eieren
• 2 el bloem
• 1 ui
• 2 el margarine
• 1 kuipje boursin.nl/producten/boursin-cuisine-knoflook-en-fijne-kruiden.html/">Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
• nootmuskaat
• peper en zout
Bereidingswijze
Breek de eieren in een kom en roer er 2 el Boursin Cuisine door. Pel de ui en snipper hem grof. Bestrooi de karbonades met peper en zout en wentel ze door de bloem. Doop ze in het ei-Boursinmengsel en leg ze in de gesnipperde uien zodat er stukjes ui om het vlees zitten. Verwarm de margarine en een koekenpan en bak de karbonades bruin en gaar in de margarine. Snij intussen de spitskool in reepjes. Snij het spek in kleine reepjes, verwarm een wok en bak hierin het spek 2 minuten. Voeg de koolreepjes toe en bak nog 2 minuten door. Voeg de rest van Boursin Cuisine toe en een mespunt nootmuskaat toe en laat het geheel afgedekt 10 minuten op laag vermogen stoven.
Bron
Serveertip
Serveer met stokbrood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties