couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
100 gram couscous
sap van 1 citroen
een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden (verkrijgbaar bij de Marokkaan of Turk )
chillipoeder
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd
een stukje feta van plm. 50 gram
100ml Griekse yoghurt
1 bosui in ringetjes
Ingrediënten 2 personen
100 gram couscous160 ml vocht: sap van 1 citroen aangevullen met heet water tot 160 ml en een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden
chillipeper
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd
een stukje feta van plm. 50 gram
50ml Griekse of andere dikke yoghurt
1 bosui in ringetjes
verse peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 458,51 kcal |
Koolhydraten | 57,65 g |
Eiwitten | 16,23 g |
Vetten | 16,11 g |
Voorbereiding
Het stukje feta met een vork verkruimelen, de yoghurt en bosui erbij en wat peper erboven malen.
Bereidingswijze
Goeie scheut olie verhitten in hapjespan. Knoflook, sjalot en aubergine erin fruiten voor plm. 5 minuten. Blik tomatenblokjes erbij doen met 2 eetlepels ras-el-hanout-kruiden en een scheutje chillipoeder naar smaak. Geheel tot opdienen op een laag vuurtje warmhouden.
Voor de couscous:
Sap van 1 citroen aanvullen met gekookt water tot 160ml. Roer er het bouillonblokje- /poeder door. Couscous erbij en 2 minuten laten wellen. Af en toe even roeren. Dan de gewelde couscous in een koekenpan 3 minuten zachtjes verwarmen met een klontje boter erbij. Af en toe roeren.
Bron
geìnspireerd op verschillende recepten op smulweb.nl
Serveertip
couscous over twee diepe borden verdelen.
aubergineprut erover gieten
basilicumblaadjes erop leggen
feta/yoghurt ernaast serveren