couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

    Couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

    Couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

100 gram couscous
sap van 1 citroen
een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter

1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden (verkrijgbaar bij de Marokkaan of Turk )
chillipoeder
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd

een stukje feta van plm. 50 gram
100ml Griekse yoghurt
1 bosui in ringetjes

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram couscous
160 ml vocht: sap van 1 citroen aangevullen met heet water tot 160 ml en een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter

1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden
chillipeper
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd

een stukje feta van plm. 50 gram
50ml Griekse of andere dikke yoghurt
1 bosui in ringetjes
verse peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,51 kcal
Koolhydraten 57,65 g
Eiwitten 16,23 g
Vetten 16,11 g

Voorbereiding

Het stukje feta met een vork verkruimelen, de yoghurt en bosui erbij en wat peper erboven malen.

Bereidingswijze

Goeie scheut olie verhitten in hapjespan. Knoflook, sjalot en aubergine erin fruiten voor plm. 5 minuten. Blik tomatenblokjes erbij doen met 2 eetlepels ras-el-hanout-kruiden en een scheutje chillipoeder naar smaak. Geheel tot opdienen op een laag vuurtje warmhouden.

Voor de couscous:
Sap van 1 citroen aanvullen met gekookt water tot 160ml. Roer er het bouillonblokje- /poeder door. Couscous erbij en 2 minuten laten wellen. Af en toe even roeren. Dan de gewelde couscous in een koekenpan 3 minuten zachtjes verwarmen met een klontje boter erbij. Af en toe roeren.

Bron

geìnspireerd op verschillende recepten op smulweb.nl

Serveertip

couscous over twee diepe borden verdelen.
aubergineprut erover gieten
basilicumblaadjes erop leggen
feta/yoghurt ernaast serveren

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

appalonia avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten