1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree

Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree

Door: jolanthe1

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2009

Ingrediënten 4 personen


50 gr ontbijtspek, in reepjes
100 ml olijfolie
2 schaaltjes kiptfilethaasjes piri piri (a ca 250 gr.)
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 zak italiaanse roerbakmix (400 gr)
2 bakken vere aardappelpuree (a 550 gr)
50 gr zwarte olijven zonder pit


Verder heb je nodig


Magnetron


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In braadpan spekreepjes 2 min. in helft van olie bakken.
Kipfilet toevoegen en in 4 minuten rondom bruinbakken.
Inhoud van blik tomatenblokjes en groentemis erdoor roeren.
Gerecht afgedekt 8 min. op matig vuur laten sudderen, af en toe roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen puree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verwarmen.
Olijven halveren en met rest van olie door warme puree roeren.
Puree op vier borden scheppen en kip piri piri erover verdelen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolanthe1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top