Chili Con Carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2009
  • Chili Con Carne

    Chili Con Carne

    Chili Con Carne

Gekruid en lekker pittig. Eet er knoflookbrood en guacamole bij en een frisse tomatensalade. Echt een gerecht voor een gezellig familiediner. Van te voren te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Olijfolie, 500 tot 600 gram rundergehakt, 2 flinke uien (fijn gesniperd), 1 teen knoflook (gesnipperd), 150 tot 200 gram pasta van gedroogde tomaten, 2 of 3 blikken gepelde tomaten, 2 of 3 paprika`s (bij voorkeur rode; in grove stukken), 1 spaans pepertje (gesnipperd, zonder zaadjes), (eventueel een blikje of potje maiskorrels), 1 kaneelstokje, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 2 theelepels chilipoeder, zout en peper, ongeveer 500 tot 600 gram gekookte rode nierbonen (kidneybeans), een flesje (hot) chilisaus (Calvé, een huismerk of van Heinz), knoflookbrood of ander lekker gekruid brood.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 593,44 kcal
Koolhydraten 63,96 g
Eiwitten 33,18 g
Vetten 19,46 g
Benodigdheden
Grote braadpan, die met deksel en al in de oven geschoven kan worden.

Voorbereiding

Als je gedroogde bonen gebruikt, zorg er dan voor dat ze minimaal 10 uur geweekt zijn in water en kook ze gaar in een snelkookpan (ca. 12 minuten) of in een gewone pan (ca. 1,5 uur). Laat ze uitlekken. Snijd alle groenten. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

Fruit de uien en de knoflook in een scheut olijfolie op een zacht vuur. Voeg daarna de peper, de komijn en de chilipoeder toe. Laat even meebakken. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe en bak alles rul. Voeg daarna de gedroogde tomatenpasta, het kaneelstokje en de bliktomaten toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer alles door elkaar en zet de pan met deksel in de oven. Voeg na een uur de bonen en de maiskorrels (als je die gebruikt) toe. Na nog eens 15 minuten kun je de paprikastukjes door de chili roeren. Haal de Chili na 15 minuten uit de oven. De chili heeft dan in totaal 1,5 uur in de oven staan pruttelen. Roer de chil goed door en proef of hij op smaak is. Voeg eventueel peper en zout toe.

Bron

Eigen interpretatie van een recept van Jamie Oliver.

Serveertip

Maak er een verse guacamole, frisse tomaten- of komkommersalade bij en versgebakken knoflookbroodjes. Succes verzekerd!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten