Geel gekleurde pastasalade

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 blikjes ananasstukjes op sap, uitgelekt
300 gr spiraaltjespasta (fusilli)
400 gr kipfilet, in reepjes
zout
versgemalen peper
2 el milde kerriepoeder
2 doosjes schoongemaakte champignons( in plakjes)
7 el milde olijfolie
3 gele paprika`s, schoongemaakt, in heel dunne reepjes
1 blikje maïs ( 340 gr), uitgelekt
2 eetl. citroenmayonaise
2 tl. mosterd
sap van 1 citroen
enkele takjes koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de ananasstukjes. Kook de pasta net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel hem in een vergiet onder de kraan tot hij koud is. Laat goed uitlekken. Wrijf de kipreepjes in met zout en de helft van de kerriepoeder. Bestrooi de champignonplakjes met zout en de rest van de kerriepoeder. Verhit 2 eetlepels olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de kipreepjes in ca. 3 minuten iets bruin en net gaar (niet te lang dan worden ze droog). Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Voeg ca. 1 eetlepel olie toe aan het bakvet en roerbak de champignons hierin op hoog vuur in ca. 3 minuten lichtbruin. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Klop in een kommetje een dressing van 5 eetlepels olijfolie, de mayonaise, de mosterd en het sap van een halve citroen. Maak pittige op smaak met zout en peper. Meng in een kom de pasta, kip, champignons, paprika, maïs en ananas. Meng de dressing er luchtig doorheen en zet tot gebruik koel weg. Schep de salade nogmaals goed door en proef: voeg zonodig extra citroensap, zout en peper toe. Schep de salade in een schaal en garneer met peterselie of koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten