taartje van bladerdeeg met groenten,geitenkaas en gekar

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

lekker voorgerechtje of snack

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 courgette geel of groen, 2 paprika,1 aubergine,4 of 5 bladerdeegplakjes,8 groene asperges, 1 eigeel, 200gr. verzse zilveruitjes of anders sjalotjes,200 gr verse geitenkaas , 75 gr.honing,1 dl aceto balsamico azijn, olie,zout en peper en suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan,oven koekenpan

Voorbereiding

Bak of gril de courgette,paprika,augergine.Kook de asperges kort in zout water,Kook de schoongemaakte zilveruitjes 5minuten in zout water en spoel ze koud Druk de binnenkant uit de schil.Bak de zilveruitjes even rondom aan en bestrooi ze met suiker.

Bereidingswijze

Als de suiker karamelkleur begint te krijgen zet het vuur zacht en blus de uitjes met de Balsamico azijn. Laat het inkoken totdat rond de uitjes een donkere stroop ontstaat. Beleg een bakvormpje met bladerdeeg en doe hier de groente en de geitenkaas in. Smeer de randen in met eigeel. Bak dit 10 min. in deoven van 160 graden c.Schep dan op de bovenkant de uitjes en bak nog even af tot er een mooi kleurtje ontstaat ong 5 min.

Bron

Overgenomen van editie .nl.

Serveertip

Ik heb het zelf nog niet gemaakt. ik ben maar alleen, maar het lijkt mij erg lekker en ook wel een behoorlijk portie.
SUCCES

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten