Tomaten paprikasoep

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Tomaten paprikasoep

    Tomaten paprikasoep

    Tomaten paprikasoep

  • Tomaten paprikasoep

    Tomaten paprikasoep

    Tomaten paprikasoep

Romige tomaten paprikasoep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo trostomaten
1 blik tomatenstukjes
1 a 1,5 bouillontablet (vlees of groente)
4 sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
Daregal italiaanse keukenkruiden
olie
2 saucijsjes
peterselie
1/2 pot geroosterde paprika`s
evt. mini blikje tomatenpuree
kookroom
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1088,22 kcal
Koolhydraten 89,37 g
Eiwitten 61,27 g
Vetten 48,02 g
Benodigdheden
Blender of staafmixer

Voorbereiding

uitjes snipperen en tomaten wassen en in stukken snijden.
van de bouillontabletten bouillon maken.
peterselie snipperen

Bereidingswijze

Fruit de uitjes en de knoflook in een beetje olie. Voeg de gewassen en in stukken gesneden trostomaten toe samen met de italiaanse kruiden.
Voeg het blik tomaat toe en een scheutje water.
Laat sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Doe alles samen met de uitgelekte paprika in de blender tot het een egale gladde massa is.
Doe dit terug in de pan en voeg bouillon naar smaak toe. (de soep moet enigzins dik blijven).
Om een rodere kleur te krijgen kan je evt. nog het mini blikje tomatenpuree toevoegen.
Snijd de saucijsjes overlangs open en haal het vlees eruit en meng dit met de peterselie. Draai kleine balletje en laat die 10 minuten in de soep meekoken.
Voeg in de soepkom een scheutje kookroom toe.

Bron

eigen combi van verschillende bestaande recepten

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood en een salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lucretiab avatar
lucretiab

Doorsturen

Home Recepten