1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tomaten paprikasoep

Tomaten paprikasoep

Door: lucretiab

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

Ingrediënten


1 kilo trostomaten
1 blik tomatenstukjes
1 a 1,5 bouillontablet (vlees of groente)
4 sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
Daregal italiaanse keukenkruiden
olie
2 saucijsjes
peterselie
1/2 pot geroosterde paprika`s
evt. mini blikje tomatenpuree
kookroom


Verder heb je nodig


Blender of staafmixer

Tomaten paprikasoep
Tomaten paprikasoep
Tomaten paprikasoep
Tomaten paprikasoep

Romige tomaten paprikasoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uitjes snipperen en tomaten wassen en in stukken snijden.
van de bouillontabletten bouillon maken.
peterselie snipperen

Bereidingswijze

Fruit de uitjes en de knoflook in een beetje olie. Voeg de gewassen en in stukken gesneden trostomaten toe samen met de italiaanse kruiden.
Voeg het blik tomaat toe en een scheutje water.
Laat sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Doe alles samen met de uitgelekte paprika in de blender tot het een egale gladde massa is.
Doe dit terug in de pan en voeg bouillon naar smaak toe. (de soep moet enigzins dik blijven).
Om een rodere kleur te krijgen kan je evt. nog het mini blikje tomatenpuree toevoegen.
Snijd de saucijsjes overlangs open en haal het vlees eruit en meng dit met de peterselie. Draai kleine balletje en laat die 10 minuten in de soep meekoken.
Voeg in de soepkom een scheutje kookroom toe.

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood en een salade

Bron

Eigen combi van verschillende bestaande recepten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top