Citroen pasta
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-06-2009
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en voeg zout toe
Doe intussen de room en citroenschil in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en laat 3 minuten trekken
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
Vang 50 ml kookvocht op en giet de pasta af.
Kook ondertussen ook de groenten 3 minuten.
Giet de room in de pan, voeg citroensap, mascarpone en kookvocht toe.
Breng aan de kook en roer de pasta, groente, basilicum en Parmezaanse kaas erdoor.
Verdeel over 4 diepe borden en dien direct op.
Laatste reacties
Hierbij aanwijzingen zoals het niet moet. Neem geen asperges uit een potje ipv verse, neem geen citroensap ipv citroenrasp, neem geen 30 gram parmezaan ipv 80 gram, neem geen basilicum kruiden ipv verse. Toch heb ik wel een indruk gekregen van het gerecht en het was interessant, het smaakt zeker naar verder experimenteren!Ik vond het recept wel onduidelijk in de beschrijving, het stond erg globaal omschreven en in een onlogische volgorde. Misschien dat dat nog wat aangepast kan worden? Een aanrader is nog wat chilipeper uit de molen erover, dat geeft net wat meer pit aan het gerecht.