Citroen pasta

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
• 300 ml slagroom
• Sap en geraspte schil van 2 citroenen
• Groene asperges
• Verse doperwtjes
• Verse lintpasta
• 4 eetlepels mascarpone
• 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
• Bosje basilicum grof gescheurd
• Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en voeg zout toe
Doe intussen de room en citroenschil in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en laat 3 minuten trekken
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
Vang 50 ml kookvocht op en giet de pasta af.
Kook ondertussen ook de groenten 3 minuten.
Giet de room in de pan, voeg citroensap, mascarpone en kookvocht toe.
Breng aan de kook en roer de pasta, groente, basilicum en Parmezaanse kaas erdoor.
Verdeel over 4 diepe borden en dien direct op.

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 06-07-2009

Hierbij aanwijzingen zoals het niet moet. Neem geen asperges uit een potje ipv verse, neem geen citroensap ipv citroenrasp, neem geen 30 gram parmezaan ipv 80 gram, neem geen basilicum kruiden ipv verse. Toch heb ik wel een indruk gekregen van het gerecht en het was interessant, het smaakt zeker naar verder experimenteren!Ik vond het recept wel onduidelijk in de beschrijving, het stond erg globaal omschreven en in een onlogische volgorde. Misschien dat dat nog wat aangepast kan worden? Een aanrader is nog wat chilipeper uit de molen erover, dat geeft net wat meer pit aan het gerecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten