Gemarineerde kipsatè
- Indonesisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-06-2009
Ingrediënten 4 personen
1 zakje mix voor satèmarinade1 teentje knoflook
3 el. ketjap manis
3 el. olie
2 sambal oelek
400 gr. kipfilet
Benodigdheden
satèprikkersBereidingswijze
Bereid de satèmarinade volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel de knoflook en pers hem boven de marinade uit.
Roer de ketjap, olie en sambal door de marinade.
snijd de kipfilet in blokjes. Schep ze door de marinade en laat het ca. 30 min. marineren. Week de satèprikkers ca. 10 min. in koud water. Steek het vlees aan de prikkers. Rooster de spiesjes op een hete barbecue in ca. 15 min. gaar en bruin. Bestrijk de satès tijdens het roosteren met de marinade.
Bron
onbekend
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties