Gemarineerde kipsatè

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009
  • Gemarineerde kipsatè

    Gemarineerde kipsatè

    Gemarineerde kipsatè

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje mix voor satèmarinade
1 teentje knoflook
3 el. ketjap manis
3 el. olie
2 sambal oelek
400 gr. kipfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satèprikkers

Bereidingswijze

Bereid de satèmarinade volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel de knoflook en pers hem boven de marinade uit.
Roer de ketjap, olie en sambal door de marinade.
snijd de kipfilet in blokjes. Schep ze door de marinade en laat het ca. 30 min. marineren. Week de satèprikkers ca. 10 min. in koud water. Steek het vlees aan de prikkers. Rooster de spiesjes op een hete barbecue in ca. 15 min. gaar en bruin. Bestrijk de satès tijdens het roosteren met de marinade.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten