Tijgergarnalen in groentenbeslag

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009
  • Tijgergarnalen in groentenbeslag

    Tijgergarnalen in groentenbeslag

    Tijgergarnalen in groentenbeslag

Heerlijk als lunchgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 grote tijgergarnalen,darmkanaal verwijderd,staartje er nog aan.
De kernblaadjes van 1 krop sla
1 bos rucola,harde steeltjes verwijderd
het wit van 1 prei,zeer fijn gesneden
1 rode peper,heel fijn gesneden,zonder zaadjes
1 bos koriander,fijn gesneden
1 ei
120 gram bloem
1.5 dl witbier
peper en zout
olie om te frituren
dressing van 3 eetl olijfolie,2 eetl witte balsamico-azijn,1 theel milde mosterd,snufje zout,2 dessertlepels vloeibare honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

Maak een beslag van het ei,de bloem en het witbier.
Meng er het rode pepertje,de prei en de koriander door,breng op smaak met peper en zout.
Drappeer de kropsla en de rucola op 4 borden.
Druppel de dressing over de sla.
Verhit de olie tot 180 graden C.
Haal de garnalen door het beslag en frituur ze met drie tegelijk zo`n 3 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op het slabedje.

Bron

Ad Janssen en aangepast naar wat ik lekker vind.

Serveertip

Lekker met versgebakken stokbrood en een koud wit wijntje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten