Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

    Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

    Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen.
Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee.
Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak.
De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas,  rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
350 gram bietjes voorgekookt en geschild
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel honing
zout en versgemalen peper naar smaak
50 gram geroosterde walnoten (gehakt)
3 eetlepels gehakte peterselie
60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc)
60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt)
100 gram rucola
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 299,99 kcal
Koolhydraten 5,95 g
Eiwitten 12,79 g
Vetten 24,10 g
Benodigdheden
Kaasschaaf of rasp en grote platte schaal

Bereidingswijze

Snij met een kaasschaaf de bietjes in dunne plakken.Leg ze in een mooie cirkel in een platte schaal of op afzonderlijke borden.
Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en honing. Proef !! en voeg eventueel nog wat toe.

Bestrooi de bietjes met de gehakte walnoten, peterselie en zout en peper.Schenk de dressing over de bietjes.
Leg met een theelepel toefjes zachte geitenkaas op de bietjes. Strooi de geraspte belegen geitenkaas erover.
Leg de rucola in het midden.
Bestrooi alles met nog wat zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.

Bron

Aangepast recept uit Kookboek Vegeterranean aanbevolen door Antoinette Hertsenberg

Serveertip

Lekker met ciabatta.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten