1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

Door: pwiggers

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

Ingrediënten 4 personen


350 gram bietjes voorgekookt en geschild
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel honing
zout en versgemalen peper naar smaak
50 gram geroosterde walnoten (gehakt)
3 eetlepels gehakte peterselie
60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc)
60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt)
100 gram rucola


Verder heb je nodig


Kaasschaaf of rasp en grote platte schaal

Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas
Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen.
Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee.
Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak.
De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas,  rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij met een kaasschaaf de bietjes in dunne plakken.Leg ze in een mooie cirkel in een platte schaal of op afzonderlijke borden.
Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en honing. Proef !! en voeg eventueel nog wat toe.

Bestrooi de bietjes met de gehakte walnoten, peterselie en zout en peper.Schenk de dressing over de bietjes.
Leg met een theelepel toefjes zachte geitenkaas op de bietjes. Strooi de geraspte belegen geitenkaas erover.
Leg de rucola in het midden.
Bestrooi alles met nog wat zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.

Serveertip

Lekker met ciabatta.

Bron

Aangepast recept uit Kookboek Vegeterranean aanbevolen door Antoinette Hertsenberg



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top