Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen.
Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee.
Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak.
De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas,  rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram bietjes voorgekookt en geschild
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel honing
zout en versgemalen peper naar smaak
50 gram geroosterde walnoten (gehakt)
3 eetlepels gehakte peterselie
60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc)
60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt)
100 gram rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kaasschaaf of rasp en grote platte schaal

Bereidingswijze

Snij met een kaasschaaf de bietjes in dunne plakken.Leg ze in een mooie cirkel in een platte schaal of op afzonderlijke borden.
Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en honing. Proef !! en voeg eventueel nog wat toe.

Bestrooi de bietjes met de gehakte walnoten, peterselie en zout en peper.Schenk de dressing over de bietjes.
Leg met een theelepel toefjes zachte geitenkaas op de bietjes. Strooi de geraspte belegen geitenkaas erover.
Leg de rucola in het midden.
Bestrooi alles met nog wat zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.

Bron

Aangepast recept uit Kookboek Vegeterranean aanbevolen door Antoinette Hertsenberg

Serveertip

Lekker met ciabatta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ptrkrm avatar
Ptrkrm 22-12-2014

Een heerlijk fris voorafje, vegetarisch en echt lekker. Bedankt.

ivdenden avatar
ivdenden 10-02-2013

Gisteren als voorgerecht gegeten: was leuk om te maken, zag er heel mooi uit en was verrassend lekker! Kortom: die ga ik vaker maken. Dank voor het recept!

Kokkie53 avatar
Kokkie53 08-02-2013

Vanmiddag bij de lunch gegeten en het was een groot succes!!!! Ik heb alleen de dressing gemaakt met olijfolie, balsamico, honing en grove mosterd. Dit recept gaat bij de favorieten hoor.

jessic avatar
jessic 14-07-2010

MMmmm, dit neem ik graag mee, veel dank!

menge161 avatar
menge161 28-06-2009

Hoi Petra, leuk irecept. Ga ik uitproberen. Bedankt. Groet, Trudy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten