
400 gram courgettes - 1 pak poffertjesmix - 2 eieren - 1/2 liter water - 3 eetlepels olie - 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas - 1/2 eetlepels oregano - flinke mespunt zout
Koekenpan (anti aanbak) - rasp of keukenmachine
Heerlijike courgettekoekjes. Lekker bij de lamsracks maar ook als lunchgerecht of als vegetarisch bijgerecht bij een rijstgerecht, pasta of salade heerlijk. Je kunt de blini goed voorbereiden en vlak voor het eten in de oven verwarmen op 200 graden C.
Was de courgettes, verwijder de uiteinden en rasp deze fijn op een rasp of in de keukenmachine. Laat ze goed uitlekken.
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op het pak met ei en water. Roer de olie, kaas, courgetterasp, oregano en zout door het beslag.
Verwarm de aanti-aanbak pan en schep op enige afstand van elkaar 3 - 4 volle eetlepels van het beslag in de pan. Bak de blini`s tot de bovenkant droog is. Draai ze om en bak dan ook de andere kant. Laat ze afkoelen en warm ze in de oven op 200 gr. plm. 15 minuten of eet ze direct op.
Lekker bij de lamsracks of met een salade of als borrelhapje.
Aangepast recept AH