1. Home
  2. Recepten
  3. Courgetteblini

Courgetteblini

Door: pwiggers

  •  , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2009

Ingrediënten


400 gram courgettes - 1 pak poffertjesmix - 2 eieren - 1/2 liter water - 3 eetlepels olie - 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas - 1/2 eetlepels oregano - flinke mespunt zout


Verder heb je nodig


Koekenpan (anti aanbak) - rasp of keukenmachine

Courgetteblini
Courgetteblini

Heerlijike courgettekoekjes. Lekker bij de lamsracks maar ook als lunchgerecht of als vegetarisch bijgerecht bij een rijstgerecht, pasta of salade heerlijk. Je kunt de blini goed voorbereiden en vlak voor het eten in de oven verwarmen op 200 graden C.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de courgettes, verwijder de uiteinden en rasp deze fijn op een rasp of in de keukenmachine. Laat ze goed uitlekken.
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op het pak met ei en water. Roer de olie, kaas, courgetterasp, oregano en zout door het beslag.

Bereidingswijze

Verwarm de aanti-aanbak pan en schep op enige afstand van elkaar 3 - 4 volle eetlepels van het beslag in de pan. Bak de blini`s tot de bovenkant droog is. Draai ze om en bak dan ook de andere kant. Laat ze afkoelen en warm ze in de oven op 200 gr. plm. 15 minuten of eet ze direct op.

Serveertip

Lekker bij de lamsracks of met een salade of als borrelhapje.

Bron

Aangepast recept AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top