1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasfondue
  4. kaasfondue

kaasfondue

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-1999

Ingrediënten 4 personen


*100 gr bakbacon, in kleine blokjes gesneden
*1 middelgrote ui (fijngehakt)
*20 gr boter
*2 teentjes knoflook
*4 ons geraspte gruyere (kaas)
*2 ons geraspte emmentaler (kaas)
*1 theelepel citroensap
*2 dl rose wijn
*1 borrelglaasje brandewijn of kirsch (mag zelfs best iets meer zijn)
*braadpan
*fonduepan
*stokbroden
*eventueel augurkjes en uitjes uit het zoet-zuur

PS: altijd wat extra geraspte kaas (bijv. extra belegen) achter de hand houden en wat extra rose wijn om de dikte van de fondue te bepalen.


Verder heb je nodig


Fonduepan
braadpan


Deze boerenkaasfondue laat je even terugkeren naar een wintersportgebied in Frankrijk. Je proeft de Franse sfeer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De binnenkant van de fonduepan met een knoflookteen "invetten".
De stokbroden in blokjes snijden (mogen best wat uitgedroogd zijn)

Bereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de blokjes bacon even aan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat deze even licht fruiten.
Doe dan de kaas, citroensap, de met wat wijn aangelengde maizena en de rest van de wijn in de pan en breng de inhoud al roerend aan de kook.
Dan kan het vuur omlaag en kan de brandewijn toegevoegd worden.
Dit mengsel nog 2 a 3 minuten goed roeren. De kaasfondue is goed wanneer hij/zij net iets draderig wordt!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De kaasfondue daarna over in de fonduepan en serveren met bruinbrood en/of stokbrood (in blokjes).
De borden kun je versieren met augurkreepjes en uitjes (zoet-zuur).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sallie


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sallie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top