gestoomde kipfilet met groene kool en komijn
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-06-2009
Ingrediënten 2 personen
* 500 g groene kool (of ± 1/3 kool), in dunne reepjes* 2 1/2 el olijfolie
* 3 el fijngesneden peterselie
* 1 ml komijnzaadjes, gekneusd
* 2 kipfilets (à 125 g)
* 5 kerstomaatjes of tasty tom, gehalveerd
* 200 ml gevogeltefond
* 3 el crème fraîche
Benodigdheden
stoommandjeVoorbereiding
Meng de kool met 1½ el olie, de helft van de peterselie, komijnzaadjes, wat zout en verdeel over de bodem van een stoommandje.
Meng de rest van de olie met de rest van de peterselie, zout en peper en bestrijk de kipfilets ermee.
Leg de kipfilets op de kool.
Verdeel de tomaat over de kip en kool.
Bereidingswijze
Breng de fond in de pan aan de kook, zet het stoommandje erin of erop en dek goed af met een deksel.
Stoom het gerecht in ± 25 min. gaar.
Neem het stoommandje uit de pan, houd het gerecht warm terwijl je de fond op hoog vuur tot ½ dl vocht inkookt.
Roer de crème fraîche door het vocht en serveer deze roomsaus met de kip en kool.
Bron
delicious
Serveertip
Lekker met rijst of gestoomde aardappels.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties